Garanţie

Sfaturi pentru ingrijirea stilourilor


Pentru a avea grija in mod corespunzator de stiloul pe care tocmai l-ai primit trebuie sa respecti urmatoarele instructiuni.Indiferent de tipul de stilou (cu pompita, cu umplere prin infiletare sau rezerve de tip patron) este nevoie sa fie curatat in mod regulat pentru a nu se bloca cu reziduuri de hartie, cerneala uscata, praf etc. Cauza principala a acestor blocaje o constituie campul electrostatic care se creeaza intre hartie si varful de iridium al penitei. Acest camp electrostatic colecteaza impuritatile care se depun in canalul irigator cu cerneala al alimentatorului penitei. O alta situatie care necesita curatarea stiloului este la schimbarea culorii sau a tipului de cerneala. In ceea ce priveste perioadele de timp cand este indicat sa facem curatarea stiloului, acestea depind de tipul de cerneala pe care o folositi, de cat de des folositi stiloul, de cat de etans este capacul etc. Pentru o situatie normala de utilizare a stiloului in care folositi aceeasi cerneala, un termen exact ar fi de 2 pana la 4 saptamani. Este suficienta o curatare cu apa la temperatura camerei.Este important de retinut ca pentru stilourile de scris nu este recomandat sa folositi cerneluri pentru desenat, asa numita “indian ink” sau cerneala pentru caligrafie deoarece acestea pot cauza inconveniente majore mergand pana la situatia uscarii si blocarii complete a canalului de irigare. Folositi deci cerneluri pe baza de apa.Daca stii ca nu vei folosi un stilou pentru o mai lunga perioada de timp, este indicat sa il cureti complet, sa il usuci si sa il depozitezi asa. In cazul in care nu vei proceda astfel, apa din cerneala se va evapora iar cerneala ramasa se va usca. Intotdeauna trebuie sa vezi daca exista din partea producatorului instructiuni speciale pentru curatare si urmeaza-le cu prioritate. La final, dupa curatarea cu apa, penita stiloului se sterge cu o apasare usoara folosind o carpa.

Garanţia produselor se asigură în conformitate cu Legea Nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, republicată (r1), OG 21 / 1992 privind protecţia Consumatorilor, republicată (r2), cu modificările şi completările ulterioare de la data vânzării, Legea 476/2006 şi normele de aplicare în vigoare la data vânzării, completate cu prevederile Certificatelor de Garanţie şi ale Instrucţiunilor de Utilizare ale produsului, predate la data achiziţiei acestuia.

    Perioada de garanţie se prelungeşte cu timpul de nefuncţionare al produsului, scurs de la data predării acestuia pentru reparare şi până la data repunerii în stare de funcţionare şi a notificării în scris a consumatorului despre acest lucru. Prelungirea termenului de garanţie se va înscrie în Certificatul de Garanţie de către prestatorul de servicii autorizat care a efectuat reparaţia în perioada de garanţie.

    Produsele au în componenţă subansamble electronice şi mecanice care necesită respectarea cu stricteţe a condiţiilor de manipulare, transport, păstrare, exploatare, conectare, întreţinere şi reparare prevăzute în Manualul de Utilizare.

    Consumatorului i se garantează că pe durata perioadei de garanţie, în condiţiile normale şi specificate de utilizare a produsului, în cazul apariţiei neconformităţilor, acestea vor fi înlăturate în primul rând prin reparare sau, dupa caz, prin înlocuire, reducere de preţ sau restituirea contravalorii, în conformitate cu legislaţia mai sus amintită. Înlăturarea neconformităţilor se va face la adresa specificata pe talonul de comanda primit in coletul primit.

    Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea cumparatorului, iar expedierea se va face prin intermediul curierului rapid.

    Solutionarea garantiei se face in maxim 15 zile calendaristice.

________________________________________

    Neaplicarea garantiei

Garantia se refera strict la defecte de fabricatie, caz in care produsul este schimbat sau reparat. In cazul deteriorarii functionarii impropri, garantia nu mai este valabila, iar piesele deteriorate se vor inlocui contra cost.

    Nu constituie obiectul garantiei lipsa de conformitate derivata din; utilizarea produsului în aplicaţii ce necesită performanţe şi calităţi altele decât cele oferite de clasa şi scopul pentru care este destinat produsul sau în afara specificaţiilor tehnice aferente; uzura normală a produselor (ex. uzura fizica, mecanică şi electrică) utilizarea produsului în condiţii neadecvate (ex: tensiune de alimentare necorespunzătoare, împământare inexistentă sau greşită, acţiunea şocurilor, vibraţiilor, loviturilor sau altor forme de abuz fizic, utilizarea produsului în condiţii de mediu necorespunzătoare  acţiuni ale substanţelor chimice, noxe, fum, praf sau umiditate, defectarea produsului cauzată de intemperii); manipularea sau instalarea greşită (ex: instalarea greşită a bateriilor sau a acumulatorilor, utilizarea altor modele de surse de alimentare sau accesorii decât cele livrate sau indicate de producător); setări greşite ale produselor sau programelor, virusări, folosirea altor drivere sau programe decât cele originale care însoţesc produsul; eventualele incompatibilităţi de natură software sau hardware ce pot apărea la folosirea produselor împreună cu alte produse; deteriorări termice, mecanice şi plastice ale produsului datorate incendiilor, accidentelor, vibraţiilor, intemperiilor, neglijenţei în utilizare sau a oricăror altor factori, independent de Producător .